|  |  | 

Δημοτικό Σχολείο Ιστορία

«Τοιχογραφία του κυνηγιού» από τον τάφο του Φίλιππου Β΄

Η «Τοιχογραφία του κυνηγιού» βρίσκεται στην πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου (Τάφος ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας) στη Βεργίνα, πάνω από τη δωρική ζωφόρο με τις τριγλύφους και τις μετόπες. Έχει ύψος 1,16 και πλάτος 5,56 μ. 

Οι δυο διαδραστικές δραστηριότητες που ακολουθούν στοχεύουν στην εποικοδομητική ενασχόληση των χρηστών με την τοιχογραφία, για την επίτευξη διδακτικών στόχων, αν πρόκειται για την εκπαίδευση, ή και ψυχαγωγικών.

 

Σύρετε οριζόντια τον δρομέα που βρίσκεται στη μέση της εικόνας.

__________________________________________________________________

Σύρετε οριζόντια τον δρομέα στο κάτω μέρος του πλαισίου για να εστιάσετε σε συγκεκριμένα τμήματα της εικόνας και να διαβάσετε τα συνοδευτικά κείμενα.

___________________________________________________________________

 

ABOUT THE AUTHOR

Related Articles

 • Η ζωή των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας – διαδραστικό βίντεο

  Η ζωή των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας – διαδραστικό βίντεο

    Οι περιοχές του παραθύρου στις οποίες εντοπίζονται διαδραστικές δυνατότητες είναι τρεις:   1. Η περιοχή του βίντεο: ​όπου εμφανίζονται οι ερωτήσεις κλειστού τύπου και πλαίσια με τα κείμενα της αφήγησης.   2. Η γραμμή αναπαραγωγής παρέχει: σελιδοδείκτες ως σημεία έναρξης των θεματικών (κεφαλαίων) της αφήγησης κόκκινες κουκκίδες που δηλώνουν τα σημεία εμφάνισης των ερωτήσεων

 • Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας

  Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας

  Οι χάρτες αφορούν τη σταδιακή συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους από το 1832 μέχρι το 1947. Σύρετε τον  δρομέα στο κάτω μέρος του πλαισίου για να εμφανίσετε διαδοχικά τους χάρτες και να διαβάσετε τα συνοδευτικά κείμενα.

 • Τα τρομερά πράγματα

  Τα τρομερά πράγματα

  Τα Τρομερά Πράγματα – Μια αλληγορία για το Ολοκαύτωμα, είναι ένα παραμύθι με πολύ δυνατό μήνυμα προκειμένου να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για το ανείπωτο, για το Ολοκαύτωμα, για τις γενοκτονίες, για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, χωρίς, ωστόσο, να μπούμε σε λεπτομέρειες ακατανόητες από τα παιδιά ή και αδιανόητες. Ένα παραμύθι που έχει στο

 • Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 – Χρονογραμμή

  Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 – Χρονογραμμή

  Διαδραστική χρονογραμμή των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913. Περιηγηθείτε στη χρονογραμμή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε εδώ για προβολή της σε πλήρη οθόνη. Η χρονογραμμή δημιουργήθηκε με την Ε.Λ./Λ.Α.Κ. εφαρμογή TimelineJS3.    

Αδειοδότηση

Άδεια Creative Commons Τα περιεχόμενα αυτού του ιστότοπου διατίθενται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές.